Kesän ei tarvitse olla piloilla, jos helleaalto ei ole saapunut ja taivas on synkässä pilvessä, sillä festarit ja grillimakkarahan tekevät suomalaisen kesän! Sesonkiin sopivan musiikin pitää kuitenkin olla menevää ja rentoa, mutta sellaista tanssittavaa rytmiä, jota jaksaa kuunnellaan uudelleen ja uudelleen kyllästymättä.

Klassiset kesäbiisithän soivat vuodesta toiseen, kuten Popedan ikivihreä ”Pitkä Kuuma Kesä”, joka todellakaan ei ikinä poistu kesämuodista. Kesäfestarit kuitenkin antavat kesälle fiiliksen ja otetaan mittaa kauden parhaista biiseistä. Tämän musiikista kertovan blogini mukaan seuraavat artistit ovat olleet kesän 2017 festaritähtiä ja parhaita hittejä:

Kuningasidea

Tänä kesänä suomalaiset kuuntelevat eniten suomalaista musiikkia, sillä virallisten tilastojen mukaan kymmenestä maassamme eniten kuunnellusta kappaleesta vain yksi on ulkomaalainen. Kesän ykkösartisteihin lukisinkin siis Kuningasidean ja biisin ”Pohjolan Tuulet”. Aihe on juuri sopivan kesäinen; se kertoo Pohjolan luonnosta, tuulista ja fiiliksestä. Lisäksi soundi on myös sopivan rento ja tunnelmallinen. Ehdottomasti sellainen kappale, josta voi tulla ikuinen kesäklassikko!

Antti Tuisku

Antti Tuisku on pysytellyt yhtenä suomalaisten suosikkina aina Idols-ajoista asti. Uusia levyjä on tullut tiuhaan ja artistin tyyli on niiden mukaan muokkaantunut sekä muuttunut, mutta suosio on pysynyt.

Antin kesäbiisi ”Hanuri” on reippaan räppäävä veto harmonikkasoundilla sävytettynä. Kappaleen virallinen musiikkivideo on keimailevan pinkkimäinen ja sen myötä tähden imago saanut uuden muodon. Tyyli on piristävää, erilaista ja ja kesään sopivaa! Tällä biisillä on Antti mukana kymmenen parhaan suomalaisen artistin listalla, mutta veikkaisin, että hän nousee vielä ylemmälle sijalle.

Martin Garrix

Kesäfestarit eivät ole oma itsensä ilman kunnon dj:tä Martin Garrixin tyyliin! Suomen festarilavoilla ei häntä ehkä ole niin paljon kuultu, mutta Euroopan suurilla festivaaleilla tämä nuori hollantilaisartisti on yksi ehdottomista ykkösistä. Hän on luonut tunnelmaa ja hurmannut yleisöä muun muassa Ibizalla, Belgian Tomorrowlandissa, Brazilian Lollabaloozassa sekä Looptopin Music Festivaaleilla vain muutamia mainitakseni. Garrix yhdistelee taitavasti elektron ja teknon tyyliä. Sanat ovat osuvat ja lopputulos täydellinen. Hänen biisejä kuunnellessaan tekee mieli syöksyä tanssilattialle!

Major Lazer

Ulkomaalaisilla festarilavoilla on tänä kesänä ollut kuuma nimi myös amerikkalainen bändi Major Lazer. Bändin soundi on tanssittavaa musiikkia teknolla, elektrolla ja reggaesoundilla sävytettynä. Kappaleet kuten ”Light It Up” tai ”Know No Better” ovat ehdottomasti sävyttäneet oman kesäni musikaalista tunnelmaa. Siispä jos saisin valita esiintyjät omille kesäfestivaaleille, niin valitsisin myös tämän bändin – tunnelma on sillä taattu! Jos hyviä artisteja pitäisi valita festareille, niin valinta olisi vaikea; on todella paljon hyviä artisteja ja kappaleita, siis kenet jättäisi pois? Kuten mainittu, tässä listassa tuli kooste muutamista suosikeistani!

One thought on “Kesän 2017 suosikkiartistini

  1. Simply want to say your article is as amazing. The clarity on your put up is just spectacular and i could think you’re knowledgeable on this subject. Fine along with your permission let me to snatch your feed to stay updated with approaching post. Thank you a million and please keep up the enjoyable work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *