Erilaisia musiikin tyylilajeja on tänä päivänä niin runsaasti, ettei ole enää helppo pysyä kärryillä. Lisäksi monet moderneimmista tyyleistä sekoittuvat pitkälti toisiinsa. Kun esimerkiksi puhutaan teknosta, niin kyseessä on itseasiassa yksi elektronisen musiikin tyyleistä – tosin ei niinkään tanssilattialle tarkoitettua, vaan se on pikemminkin musiikkia luovalla ilmaisulla. Tanssittavimpiakin teknokappaleita löytyy, sillä ainoastaan tuottajan mielikuvitus antaa rajat musiikin mahdollisuuksille.

Hienoa teknossa onkin juuri se sopiva miksaus erilaisia soittimia, sävyjä, musikaalisia ulottuvuuksia – kaikki teknisesti juuri oikein yhteen sulautettuna. Mitkä kappaleet sitten laittaisimme teknomusiikin kärkilistalle tai ketkä ovat kesän 2017 kiinnostavimmat artistit – ne selviävät tässä blogissa.

Avicii

Ehdottomasti yksi suosituimpiin elektro-teknon musiikkituottajiin lukeutuu ruotsalaissyntyinen Avicii, oikealta nimeltään Tim Bergling. Tämä nuori lahjakkuus aloitti uransa jo 18-vuotiaana ja nousi kuuluisuuteen kuin lentotähti. Hän on paitsi lahjakas, myös hyvin luova ja mielikuvituksellinen musiikkituottaja ja Dj, joka kertoo paneutuvansa tuotantoonsa perusteellisesti löytääkseen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Vaikka tähti jokin aika sitten ilmoittikin jättävänsä musiikin tuottamisen, pysyy hän yhä kaltaisteni innokkaiden fanien mielissä kappaleilla, kuten ”Waiting for Love”, ”Wake Me Up”, ”Hey Brother” ja lukuisilla muilla huipputuotannoilla.

David Guetta

Todella taitavaa remix-tuotantoa syntyy myös ranskalaiselta David Guettalta, joka myös soi listojen kärjessä kaikkialla maailmassa. Hyvässä mixissä yhdistyvät nimenomaan soinnut, instrumentit, sanat ja video – ja nämä kaikki istuvat juuri kohdallaan huippunimen tuotannossa. Fiilis on mahtava, kun taas useimmat kappaleet soveltuvat myös tanssilattialle. David Guettan parasta antia ovat muun muassa ”Lovers of the Sun” (mukana myös Sam Martin), ”Titanium” (Sian kanssa yhteystyössä) sekä ”Hey Mama” (Nicki Minaj osallisena).

Martin Garrix

Hollantilainen Martin Garrix kipusi listojen ykköseksi vuonna 2013 kappaleella ”Animals” ollen täten samalla nuorin listan huipulle koskaan noussut artisti. Martin on myös tuotannollaan haalinut titteleitä, kuten vuoden paras tanssikappale, vuoden paras elektro-progressiivinen levy sekä vuoden paras DJ. Taitoa ja lahjakkuutta on siis tällä karismaattisella kaverilla todella paljon, siitä näytteenä myös tuoreempia julkaisuja, kuten ”Dont´t Look Down”, ”Forbidden Voices” sekä ”The Only Way is Up”. Garrix on myös kesän 2017 festivaalien kysytyimpiä DJ-nimiä – häntä on kuultu muun muassa Ibizalla, Belgian Tomorrowlandissa sekä Brasilian Lollabaloozassa.

Skrillex

Hyvää teknoa ja elektroa löytyy musiikkilistoilta paljon, mutta jos vain muutama niistä on mainittava, niin ehdottomasti mukaan on luettava myös amerikkalainen Skrillex. Sonny John Moore eli Skrillex on DJ, tuottaja, kitaristi ja laulaja, mutta ennen kaikkea hän on tunnettu dubstepin sovellutuksesta teoksiinsa. Lisäksi hän saa ylistystä uskollisuudesta omalle tyylilleen. Skrillex onkin ehkä muihin elektro-tekno tuottajiin verrattuna puhtainta, kovinta tai aidointa nimenomaan kuunneltavaksi tehtyä teknoa.

4 thoughts on “Kaikkien aikojen teknon suosikkikappaleeni

  1. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this brilliant blog! I guess for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to fresh updates and will share this website with my Facebook group. Talk soon!

  2. I have read some excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you set to make such a fantastic informative web site.

  3. I intended to compose you a little observation to help thank you so much as before regarding the nice pointers you’ve provided at this time. This is quite pretty generous with you to give easily what exactly most of us would have made available for an e book in order to make some money for themselves, principally seeing that you could have tried it if you ever decided. Those basics as well served like the fantastic way to know that many people have a similar dreams the same as my very own to figure out way more in respect of this issue. Certainly there are many more enjoyable periods in the future for people who read through your blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *