Tervehdys! Olen suomalainen sekä suomalaisesta musiikista kiinnostunut bloggaaja. Olen keski-ikäistynyt, erilaisia kulttuuria rakastava mies. Rakastan aika ennakkoluulottomasti kaikenlaista musiikkia. Olen erittäin kiinnostunut siitä, millaisia säveliä tässä maassa soitetaan. Lisäksi minua kiehtovat kaikki uudet musiikkivaikutteet, joita tänne tulee. Kesän kohokohtia ovat ehdottomasti festarit ja nyt olen suunnannut katseeni myös ulkomaalaisille festivaaleille. Olen saanut itseni kiinni valitsemasta potentiaalisia matkakohteita festivaalien mukaan. Mikä sen parempi tapa yhdistää kaksi rakastamaani asiaa – matkailu ja musiikki.

Ideoitani blogia varten

Olen vanhemmiten kiinnostunut yhä enemmän erilaisesta musiikista kuin mitä arjessa tulee kuunneltua. Tätä kiinnostusta olen ajatellut tuoda myös blogiini. Huomaan lukevani artikkeleja vaihtoehtoisesta musiikista ja suunnittelevani matkaa, jossa konemusiikkia soitetaan aamusta iltaan. Minä, entinen suomalaisen heavy metallin fanaatikko, jolle musiikin piti olla aina aitoa, instrumenteilla soitettavaa musiikkia mahdollisimman vähillä konemanipuloinneilla.

Sivustolla on blogipostauksia Suomen suosituimmista artisteista, kiinnostavista uusista tähdistä ja eri genreistä, kuten suomalaisesta heavy metalista ja teknosta. Olen myös kirjoittanut artikkelin haaveistani päästä ulkomaan festivaaleille siitä, ja mitä kohteita olen itselleni miettinyt. Se jää nähtäväksi, pääsenkö kaikkiin haluamiini kohteisiin.

Musiikin eri genrret

Haluan blogissani jakaa tietoa eri musiikin lajeista ja tuoda ihmisten tietoon bändejä ja musiikin tyylisuuntauksia, joita ei valtamediassa niin huomioida. Samalla toivon oppivani musiikista enemmän. Haluan myös pysyä perillä, mitä musiikissa tapahtuu ja jakaa kuulemiani uusia bändejä ja kappaleita. Aloin yhtenä päivänä miettiä, mikä tekee suomalaisesta musiikista suomalaista ja päädyin mietteissäni kansanmusiikkiin sekä jopa saamelaiseen musiikkiin asti. Blogiini on luonnollisesti artikkeli perinteisestä kansanmusiikista ja saamelaisesta tyylisuuntauksesta. Erityisesti minua kiinnostaa niiden tulevaisuus. Mihin suuntaan artistit haluavat sitä viedä?

Konemusiikki viehättää minua sen verran, että tulossa on artikkeli teknomusiikista. Kuten kerroin jo aiemmin, artikkeli on tulossa myös löytämistäni konemusiikin matkakohteista. Ihmettelin itsekin kiinnostustani konemusiikkiin varsinkin tällä iällä, mutta aloin huomata, ettei kaikki konemusiikki olekaan samanlaista. Olin aina kuvitellut niin! Olen löytänyt erilaisia alagenrejä ja alkanut todella kiinnostua myös siitä. Konemusiikkia on alettu myös yhdistää muihin musiikin lajeihin ja toisin päin.

Suomen suosituimmat artistit

Haluan blogissani keskittyä paitsi uuteen musiikkiin ja tulevaisuuteen, myös siihen millaista musiikkia Suomessa nyt kuunnellaan. Olen kiinnostunut tutkimaan, ketkä ovat Suomessa nyt huipulla ja miten he ovat sinne päätyneet. On tulossa myös artikkeli siitä, ketkä ovat mielestäni tämän vuoden kiehtovimmat artistit. Suomalainen musiikki kehittyy koko ajan ja toki maailman trendit vaikuttavat myös meihin täällä Pohjolan perukoilla. Kuuntelen aika paljon radiota, joten sekin vaikuttaa omaan musiikkimakuuni. Toivon, että viihdytte blogin ja erilaisten aiheiden parissa!